Πώς γιορτάζουμε την

Παγκόσμια Ημέρα Νερού

 

Το πάθος μας για καθαρό νερό.

Το καθαρό νερό είναι στοιχειώδες για την ύπαρξή μας - παρόλα αυτά, εκατομμύρια άνθρωποι εξακολουθούν να μην το έχουν.1 Ο συγκλονιστικός αριθμός των 771 εκατομμυρίων2 ανθρώπων σε όλο τον κόσμο δεν έχει πρόσβαση σε καθαρό νερό. Αυτή η Παγκόσμια Ημέρα Νερού και κάθε μέρα είναι μια υπενθύμιση ότι το καθαρό νερό είναι αλληλένδετο με την ύπαρξή μας.

Έχουμε δεσμευτεί να συμβάλλουμε στην προστασία και την παροχή καθαρού νερού σε όσους το χρειάζονται για πάνω από δύο δεκαετίες. Ανακαλύψτε παρακάτω πώς αναλαμβάνουμε δράση και πώς μπορείτε να συμμετέχετε κι εσείς σε αυτή την επερχόμενη Ημέρα της Γης.

 

Οι επιπτώσεις της αλλαγής

 

Οι περισσότεροι από εμάς θεωρούμε δεδομένη την πρόσβαση στο καθαρό νερό, αλλά η πραγματικότητα είναι ότι 1 στους 103 10 ανθρώπους σε όλο τον κόσμο δεν το έχει. Για να θέσουμε αυτό το ποσοστό σε μια σχετική κλίμακα, είναι το διπλάσιο του πληθυσμού των Ηνωμένων Πολιτειών. Ο αριθμός αυτός είναι απαράδεκτος. Οι συνέπειες που έχει σε ατομικό και κοινοτικό επίπεδο είναι σημαντικές- η εξασφάλιση καθαρού νερού για όλους αποτελεί επιτακτική ανάγκη για τη δημόσια υγεία.

Γιατί το νερό έχει τόσο μεγάλη σημασία; Το μολυσμένο νερό μπορεί να μεταδώσει θανατηφόρες ασθένειες όπως η χολέρα, η δυσεντερία, η ηπατίτιδα Α, ο τύφος και η πολιομυελίτιδα. Σύμφωνα με τους συνεργάτες μας στη φιλανθρωπική οργάνωση charity: water,4 οι ασθένειες που μεταδίδονται από το βρώμικο νερό στοιχίζουν περισσότερες ζωές από όλες τις μορφές βίας, συμπεριλαμβανομένου του πολέμου. Υπολογίζεται ότι 297.000 θάνατοι παιδιών κάτω των 5 ετών θα μπορούσαν να αποφευχθούν κάθε χρόνο εάν αντιμετωπιζόταν αυτοί οι παράγοντες κινδύνου.5

Το καθαρό νερό έχει τη δύναμη να συμβάλει στη βελτίωση της ποιότητας ζωής, δίνοντας στα μέλη της κοινότητας περισσότερο χρόνο για να πηγαίνουν στο σχολείο και ενέργεια για να επικεντρωθούν στο μέλλον τους. Αυτό ισχύει ιδιαίτερα για τις γυναίκες και τα κορίτσια, καθώς οι μητέρες και οι κόρες συχνά συλλέγουν νερό για τις κοινότητές τους. Στην πραγματικότητα, στην υποσαχάρια Αφρική, οι γυναίκες είναι υπεύθυνες για το 72% του νερού που συλλέγεται6περπατώντας κατά μέσο όρο 3,7 μίλια για να το ανακτήσουν7.

Έχοντας χρόνο για να επικεντρωθούν στην εκπαίδευσή τους, οι γυναίκες και τα κορίτσια είναι καλύτερα εξοπλισμένες για να κερδίσουν εισόδημα και να λάβουν σημαντικές αποφάσεις σχετικά με τη σταδιοδρομία τους. Αυτό έχει ένα ηχηρό διαδοχικό αποτέλεσμα, επιτρέποντας στους ανθρώπους να απελευθερωθούν και να καταπολεμήσουν τον κύκλο της φτώχειας. Η UNICEF εκτιμά ότι μόλις μια κοινότητα λάβει καθαρό νερό, αυξάνεται κατά 15% η εγγραφή των γυναικών στα σχολεία8.

Το καθαρό νερό αλλάζει τα πάντα - την εκπαίδευση, το εισόδημα και την υγεία, ιδίως για τις γυναίκες και τα παιδιά. Είμαστε αφοσιωμένοι στην προώθηση των αλλαγών σε όλο τον κόσμο.

 

 

Aveda x charity: water

 

Έχουμε δεσμευτεί να συμβάλλουμε στην προστασία και την παροχή καθαρού νερού σε όσους το χρειάζονται για πάνω από δύο δεκαετίες. Έχουμε συγκεντρώσει πάνω από 67 εκατ. δολάρια για εκατοντάδες τοπικές και παγκόσμιες περιβαλλοντικές οργανώσεις, με περισσότερα από 62 εκατ. δολάρια να κατευθύνονται σε λύσεις για καθαρό νερό σε όλο τον κόσμο- αυτό περιλαμβάνει το σύνολο των 1,5 εκατ. και άνω που έγιναν μαζί με το charity: water, από το 1999.

Γιατί charity: water; Από το 2006, οι συνεργάτες μας στην καινοτομία - ο κορυφαίος μη κερδοσκοπικός οργανισμός στον κόσμο που είναι αφιερωμένος στην παροχή καθαρού νερού σε όσους το χρειάζονται - έχουν συγκεντρώσει παραπάνω από 400 εκατ. δολάρια για πρωτοβουλίες καθαρού νερού, εξυπηρετώντας πάνω από 15 εκατ. ανθρώπους σε 29 χώρες. Με τη βοήθειά σας, η Aveda x charity: water έχουν προσφέρει καθαρό νερό σε περισσότερους από 92.000 ανθρώπους και μαζί προστατεύουμε ενεργά 1.700 πηγές καθαρού νερού, παγκοσμίως.

Φέτος, σας προσκαλούμε να συνδράμετε μαζί μας για να προσφέρουμε καθαρό νερό σε 35.000 ανθρώπους, μεταμορφώνοντας ζωές και κοινότητες, μια σταγόνα τη φορά.

 

Εσείς λούζεστε. Εμείς δωρίζουμε.

 

Γίνετε και εσείς μέλος στην προσπάθεια μας αυτή την Ημέρα της Γης για να βοηθήσουμε να φέρουμε καθαρό νερό σε περισσότερους ανθρώπους. Παρόλο που το έργο μας με το charity: water, συνεχίζεται, αυτή η Ημέρα της Γης θα σηματοδοτήσει μια σημαντική εξέλιξη στο ταξίδι μας. Την Παρασκευή 22 Απριλίου, το 100% όλων των πωλήσεων9 από το aveda.com θα διατεθεί για να βοηθήσουμε να φέρουν καθαρό νερό σε 35.000 περισσότερους ανθρώπους - στις καίριες κοινότητες προέλευσης των προϊόντων μας, την Ινδία, το Νεπάλ και τη Μαδαγασκάρη.

Αγοράζοντας τις 100% vegan, cruelty-free σειρές μας για τα μαλλιά, το δέρμα και το σώμα μπορείτε να γίνετε ένας σημαντικός παράγοντας αλλαγής, στην προσπάθεια μας να φέρουμε καθαρό νερό σε όσους το χρειάζονται.

 

 

Συμβάλλετε και εσείς στην εξασφάλιση καθαρού νερού σε κοινότητες σε όλο τον κόσμο, δίνοντας τη δυνατότητα στις γυναίκες και τα παιδιά να ζήσουν μια πιο υγιή ζωή - ενώ παράλληλα φροντίζετε τα μαλλιά σας.

 

 1,2,3. JMP, 2019

4. Το link θα σας μεταφέρει στο charity: water.

5. WHO | Drinking-water, page 3 (https://www.who.int/news-room/fact-sheets/detail/drinking-water)

6. Progress on sanitation and drinking water - 2015 update and MDG assessment.

7. United Nation’s Children Fund and World Health Organization, 2019 Join Monitoring Report.

8. Global Citizen - Collecting Water is Keeping Girls Out of School (https://www.globalcitizen.org/en/content/increase-access-to-clean-water)

9. Sales on aveda.com and in corporate-owned Aveda Experience Centers.