Υπεύθυνη Συσκευασία

 

Πιστεύουμε ότι δεν υπάρχει υπεύθυνη εναλλακτική λύση για την επιχειρηματική δραστηριότητα, εκτός από την επιδίωξη της περιβαλλοντικής βιωσιμότητας και αυτή η πεποίθηση καθοδηγεί κάθε απόφασή μας. Βρίσκουμε την έμπνευση για αυτό στη φύση και πιστεύουμε ότι η φύση δεν είναι απλώς κάτι που πρέπει να αγαπάμε και να προστατεύουμε, αλλά και θα πρέπει να το μιμηθούμε ως πρότυπο βιωσιμότητας. Πιστεύουμε επίσης ότι το κέρδος και η περιβαλλοντική ευθύνη θα συνεργάζονται όλο και περισσότερο καθώς περισσότερες βιομηχανίες ανακαλύπτουν ότι η «φύση λειτουργεί» τόσο για τη βιωσιμότητα όσο και για την τελική γραμμή παραγωγής.

 

H προσέγγιση της Aveda στην συσκευασία

 

Είμαστε υπερήφανοι που ήμασταν η πρώτη εταιρεία ομορφιάς που χρησιμοποίησε 100% post consumer ανακυκλωμένο PET.  Τώρα περισσότερο από το 85%  των PET συσκευασιών για την περιποίηση της επιδερμίδας και του styling μαλλιών προέρχονται από 100% ανακυκλώσιμα και ανακυκλωμένα υλικά.

Με κάθε συσκευασία που αναπτύσσουμε, έχουμε επίγνωση του περιβαλλοντικού μας αποτυπώματος και εργαζόμαστε για να ελαχιστοποιήσουμε τη συσκευασία μας και να μεγιστοποιήσουμε τη χρήση ανακυκλώσιμων και post-consumer ανακυκλωμένων υλικών.


Οι κατευθυντήριες αρχές μας

Αυτό σημαίνει ότι εμείς:

• εξετάζουμε την ανάλυση του κύκλου ζωής κατά την ανάπτυξη των επιλογών συσκευασίας
• μειώνουμε το μέγεθος, το βάρος και τις διαδικασίες παραγωγής της συσκευασίας, όπου είναι δυνατόν
• παρέχουμε συσκευασίες που μπορούν να ανακυκλωθούν, όποτε είναι δυνατόν
• χρησιμοποιούμε τα πιο περιβαλλοντικά ορθά υλικά και όσο το δυνατόν περισσότερο ανακυκλωμένο υλικό post-consumer (PCR), χωρίς να επηρεάζεται η αποτελεσματικότητα του προϊόντος
• χρησιμοποιούμε ανανεώσιμες πηγές ενέργειας για την κατασκευή και το γέμισμα της συσκευασίας μας, στο εργοστάσιό μας στο Blaine
•προκαλούμε τους συνεργάτες συσκευασίας μας να πληρούν τα ίδια πρότυπα

 

Πώς πράττουμε αυτά που πρεσβεύβουμε

Η ισχυρότερη πρωτοβουλία μας είναι η προσπάθειά μας να χρησιμοποιήσουμε Post-consumer ανακυκλωμένα υλικά (PCR) σε όλες τις συσκευασίες μας. Δεν μπορούμε να εγγυηθούμε ότι η συσκευασία μας θα ανακυκλωθεί, αλλά μπορούμε να κάνουμε αυτό που μας αναλογεί, εξασφαλίζοντας ότι το υλικό από το οποίο είναι κατασκευασμένο θα έχει  την ευκαιρία μιας άλλης ζωής, αντί να πάει σε έναν χώρο υγειονομικής ταφής.