Υπεύθυνη Συσκευασία

 

Πιστεύουμε ότι δεν υπάρχει υπεύθυνη εναλλακτική λύση για την επιχειρηματική δραστηριότητα, εκτός από την επιδίωξη της περιβαλλοντικής βιωσιμότητας και αυτή η πεποίθηση καθοδηγεί κάθε απόφασή μας. Βρίσκουμε την έμπνευση για αυτό στη φύση και πιστεύουμε ότι η φύση δεν είναι απλώς κάτι που πρέπει να αγαπάμε και να προστατεύουμε, αλλά και θα πρέπει να το μιμηθούμε ως πρότυπο βιωσιμότητας. Πιστεύουμε επίσης ότι το κέρδος και η περιβαλλοντική ευθύνη θα συνεργάζονται όλο και περισσότερο καθώς περισσότερες βιομηχανίες ανακαλύπτουν ότι η «φύση λειτουργεί» τόσο για τη βιωσιμότητα όσο και για την τελική γραμμή παραγωγής.

 

H προσέγγιση της Aveda στην συσκευασία

 

Είμαστε υπερήφανοι που ήμασταν η πρώτη εταιρεία ομορφιάς που χρησιμοποίησε 100% post consumer ανακυκλωμένο PET.  Τώρα περισσότερο από το 85%  των PET συσκευασιών για την περιποίηση της επιδερμίδας και του styling μαλλιών προέρχονται από 100% ανακυκλώσιμα και ανακυκλωμένα υλικά.

Με κάθε συσκευασία που αναπτύσσουμε, έχουμε επίγνωση του περιβαλλοντικού μας αποτυπώματος και εργαζόμαστε για να ελαχιστοποιήσουμε τη συσκευασία μας και να μεγιστοποιήσουμε τη χρήση ανακυκλώσιμων και post-consumer ανακυκλωμένων υλικών.


Οι κατευθυντήριες αρχές μας

Αυτό σημαίνει ότι εμείς:

• εξετάζουμε την ανάλυση του κύκλου ζωής κατά την ανάπτυξη των επιλογών συσκευασίας
• μειώνουμε το μέγεθος, το βάρος και τις διαδικασίες παραγωγής της συσκευασίας, όπου είναι δυνατόν
• παρέχουμε συσκευασίες που μπορούν να ανακυκλωθούν, όποτε είναι δυνατόν
• χρησιμοποιούμε τα πιο περιβαλλοντικά ορθά υλικά και όσο το δυνατόν περισσότερο ανακυκλωμένο υλικό post-consumer (PCR), χωρίς να επηρεάζεται η αποτελεσματικότητα του προϊόντος
• χρησιμοποιούμε ανανεώσιμες πηγές ενέργειας για την κατασκευή και το γέμισμα της συσκευασίας μας, στο εργοστάσιό μας στο Blaine
•προκαλούμε τους συνεργάτες συσκευασίας μας να πληρούν τα ίδια πρότυπα

 

Πώς πράττουμε αυτά που πρεσβεύβουμε

Η ισχυρότερη πρωτοβουλία μας είναι η προσπάθειά μας να χρησιμοποιήσουμε Post-consumer ανακυκλωμένα υλικά (PCR) σε όλες τις συσκευασίες μας. Δεν μπορούμε να εγγυηθούμε ότι η συσκευασία μας θα ανακυκλωθεί, αλλά μπορούμε να κάνουμε αυτό που μας αναλογεί, εξασφαλίζοντας ότι το υλικό από το οποίο είναι κατασκευασμένο θα έχει  την ευκαιρία μιας άλλης ζωής, αντί να πάει σε έναν χώρο υγειονομικής ταφής.

Σήμερα, το 90% των πλαστικών φιαλών πολυαιθυλενίου υψηλής πυκνότητας (HDPE) χρησιμοποιούν τουλάχιστον 80% PCR, κατασκευασμένα από φιάλες γάλακτος, και δύο από τα νέα προϊόντα μας (το InvatiTM Απολεπιστικό Σαμπουάν και η Stress-FixTM Body Λοσιόν) συσκευάζονται σε φιάλες PCR HDPE 100%. Σύμφωνα με τους υπολογισμούς μας, αυτό σώζει πάνω από 600 τόνους παρθένου πλαστικού κάθε χρόνο (HDPE, ή PET). Χρησιμοποιούμε επίσης PET από ανακυκλωμένα μπουκάλια σόδας και νερού για πολλά από τα μπουκάλια και τα βάζα μας. Τα μπουκάλια με 80% ή μεγαλύτερο PCR αποτελούν σχεδόν το 90% όλων των λιανικών και επαγγελματικών πλαστικών φιαλών για την Aveda.  Η υπόλοιπη συσκευασία είναι είτε γυαλί, το οποίο είναι συχνά ανακυκλώσιμο, είτε πλαστικοί σωλήνες που δεν είναι ακόμη αποδεκτοί από τα δημοτικά προγράμματα ανακύκλωσης.

Εργαζόμαστε επίσης για να επεκτείνουμε τις πρωτοβουλίες ανακύκλωσης (δηλαδή τι μπορεί να ανακυκλωθεί) όπου μπορούμε να διαδραματίσουμε ένα ρόλο. Το 2008, πρωτοπορήσαμε στο πρώτο πρόγραμμα ανακύκλωσης πλαστικών καπακιών στις Ηνωμένες Πολιτείες για να αυξήσουμε την ευαισθητοποίηση στις ανησυχητικές ποσότητες πλαστικών που ρυπαίνουν τον πλανήτη μας. Το πρόγραμμά μας ενέπνευσε τεράστιο αριθμό ανθρώπων να συλλέγουν καπάκια και μαζί εμποδίσαμε περίπου 145 εκατομμύρια καπάκια από το να εισέλθουν στους ωκεανούς και στους χώρους υγειονομικής ταφής. Το πρόγραμμα υποστήριξε τη θετική αλλαγή στη βιομηχανία με πολλούς δήμους σε όλες τις ΗΠΑ να δέχονται πλέον τα καπάκια στην ανακύκλωση.  Το 2015, ολοκληρώσαμε τη συλλογή καπακιών για να υποστηρίξουμε το κίνημα caps-on και να υποστηρίξουμε την υιοθέτησή του παντού.

 

Συσκευασία με πλαστικό που προέρχεται από φυτά


Η ΠΡΩΤΗ ΕΤΑΙΡΕΙΑ PRESTIGE ΟΜΟΡΦΙΑΣ ΠΟΥ ΣΥΝΔΥΑΖΕΙ PCR ΚΑΙ ΒΙΟΠΛΑΣΤΙΚΟ ΣΕ ΠΛΑΣΤΙΚΟ ΣΩΛΗΝΑ.

Χρησιμοποιούμε 100% ανακυκλωμένο (PCR) post-consumer υλικό όσο περισσότερο μπορούμε.* Όταν δεν μπορούμε να το χρησιμοποιήσουμε, αρχίζουμε να συνδυάζουμε pcr με βιοπλαστικό-όπως κάναμε στις συσκευασίες conditioner και μάσκας της σειράς dry remedy™.

Το βιοπλαστικό που χρησιμοποιούμε είναι ένα βιοπολυαιθυλένιο που προέρχεται κυρίως** από ζαχαροκάλαμο. Το bagasse είναι το ινώδες υποπροϊόν που παραμένει μετά τη σύνθλιψη των μίσχων ζαχαροκάλαμου για την παραγωγή ζάχαρης. Το bagasse χρησιμοποιείται ως καύσιμο για την παραγωγή αιθανόλης, ένα κύριο συστατικό που χρησιμοποιείται για την παραγωγή πολυαιθυλενίου. Το ζαχαροκάλαμο είναι ένας γρήγορα ανανεώσιμος, και συνεπώς βιώσιμος, πόρος. Το βιοπλαστικό μπορεί να ανακυκλωθεί***, αν και η ανακύκλωση των σωλήνων είναι περιορισμένη, επομένως, παρακαλούμε επικοινωνήστε με το τοπικό σας πρόγραμμα ανακύκλωσης.

*Περισσότερο από το 85%  των PET συσκευασιών για την περιποίηση της επιδερμίδας και του styling μαλλιών προέρχεται από 100% ανακυκλώσιμα και ανακυκλωμένα υλικά.
**Το Βιοπλαστικό είναι 96% φυτικό και 4% πετροχημικό.
*** Επειδή το βιοπλαστικό είναι χημικά πανομοιότυπο με το συνηθισμένο πολυαιθυλένιο (HDPE ή LDPE), μπορεί επίσης να ανακυκλωθεί με τον ίδιο τρόπο όπως τα πλαστικά.