Η Aveda είναι πιστοποιημένη από το B Corporation

Είχαμε πάντα υψηλά πρότυπα υπευθυνότητας. Πλέον είμαστε και πιστοποιημένοι για το συνολικό περιβαλλοντικό και κοινωνικό μας αντίκτυπο, την υπευθυνότητα και τη διαφάνεια από έναν παγκόσμιο μη κερδοσκοπικό οργανισμό ανεξάρτητου φορέα. 

Φροντίζουμε για τον πλανήτη και τους κατοίκους του
από το 1978

ΤΙ ΕΙΝΑΙ Η ΠΙΣΤΟΠΟΙΗΣΗ B CORP;

Οι πιστοποιημένες ως B Corporpations εταιρείες λειτουργούν με μία αποστολή και αξιοποιούν την επιχείρηση ώστε να προσφέρουν στην κοινωνία. Οι B Corps πιστοποιούνται από το B Lab, έναν ανεξάρτητο μη κερδοσκοπικό οργανισμό που δραστηριοποιείται για το θετικό αντίκτυπο των εταιρειών σε όλο τον κόσμο.

ΓΙΑΤΙ ΕΙΜΑΣΤΕ B CORP;

Για πάνω από 40 χρόνια, δίνουμε το παράδειγμα στην περιβαλλοντική ηγεσία και υπευθυνότητα. Με την απόκτηση της πιστοποίησης B Corp, ενταχθήκαμε σε μια ομάδα ομοϊδεατών ηγετών που συμβάλλουν στην προώθηση ενός παγκόσμιου κινήματος από επαγγελματίες που χρησιμοποιούν τις επιχειρήσεις ως μοχλό για ένα καλύτερο αύριο.

ΠΩΣ ΛΕΙΤΟΥΡΓΕΙ Η ΠΙΣΤΟΠΟΙΗΣΗ;

Η διαδικασία είναι αυστηρή. Ολοκληρώσαμε την αξιολόγηση B Impact Assessment, η οποία μέτρησε το σύνολο του περιβαλλοντικού και κοινωνικού μας αντίκτυπου. Αυτό απαιτούσε σημαντική τεκμηρίωση και αξιολόγηση στις εγκαταστάσεις μας. Για να προχωρήσουμε έπρεπε να συγκεντρώσουμε το λιγότερο 80 βαθμούς.

 

Ισχυροποιήσαμε τις δεσμεύσεις μας προς τους ανθρώπους και τον πλανήτη με τη μετατροπή μας σε κοινωφελή εταιρία.

ΠΩΣ ΕΙΜΑΣΤΕ ΥΠΟΛΟΓΟΙ;

Κάθε τρία χρόνια, πρέπει να ακολουθούμε τη διαδικασία πιστοποίησης για να διατηρήσουμε την ιδιότητά μας ως B Corp. Για λόγους διαφάνειας, η αξιολόγηση μας είναι δημόσια διαθέσιμη παρακάτω, καθώς και στο B Corp προφίλ μας.

 

Επιπλέον, ως B Corp και κοινωφελής εταιρεία, είμαστε υποχρεωμένοι πριν λάβουμε οποιαδήποτε απόφαση να  εξετάζουμε τον αντίκτυπο της στους εργαζόμενους, τις κοινότητες, τους πελάτες, τους προμηθευτές αλλά και το περιβάλλον.

Aveda's overall B Impact Score is 89.6

Συνολική βαθμολογία Β Impact

Η βαθμολογία μας ανά πυλώνα
                                       
 

Διακυβέρνηση 15.7

Η διακυβέρνηση αξιολογεί τη δεοντολογία, τη διαφάνεια, τον περιβαλλοντικό και κοινωνικό μας αντίκτυπο. Μετρά επίσης την ικανότητά μας να λαμβάνουμε επισήμως υπόψη κατά τη λήψη αποφάσεων όλους τους εμπλεκόμενους και να προφυλάσσουμε την αποστολή μας. Για να ενισχύσουμε τη μακροχρόνια (40+ χρόνια) πεποίθησή μας ότι οι οικολογικοί και οι κερδοσκοπικοί στόχοι είναι αμοιβαία επιτεύξιμοι, μετατραπήκαμε σε Κοινωφελή Επιχείρηση που αποδεικνύει στην B Lab ότι είμαστε "πιστοί στην αποστολή μας."
 

Εργαζόμενοι 22.9

Αυτός ο πυλώνας αξιολογεί τη συμβολή μας στην οικονομική σταθερότητα, την υγεία, την ασφάλεια, την επαγγελματική εξέλιξη και την ικανοποίηση των εργαζομένων μας. Η ευελιξία στο χώρο εργασίας, η πρόσβαση σε πρόγραμμα υποστήριξης της εργασιακής και προσωπικής ζωής 24 ώρες το 24ωρο, οι αξιόπιστες πρακτικές υγιεινής και ασφάλειας και οι 20 εβδομάδες πλήρως αμειβόμενης γονικής άδειας είναι μερικοί από τους τρόπους με τους οποίους παρέχουμε ένα υποστηρικτικό περιβάλλον για τους εργαζομένους μας.

 

Κοινότητα 21.6

Ο πυλώνας αυτός μετρά τη δέσμευσή μας και τα έργα στις περιοχές όπου δραστηριοποιούμαστε, που ζούμε και από όπου προμηθευόμαστε. Εκτός από την ανάπτυξη κοινωνικών και περιβαλλοντικών προγραμμάτων στις κοινότητες από τις οποίες προμηθευόμαστε τα συστατικά μας, συμβάλλουμε στην περαιτέρω εξέλιξη της διαφάνειας της αλυσίδας εφοδιασμού μέσω του προγράμματός Blockchain.

 

Η δέσμευσή μας για την παροχή και την προστασία του καθαρού νερού έχει συγκεντρώσει πάνω από 69 εκατ. δολάρια για τοπικές και παγκόσμιες κοινότητες από το 1999. Και ως η πρώτη εταιρεία που εντάχθηκε στο δίκτυο εταιρειών Ceres Company Network το 1989, υποστηρίζουμε εδώ και καιρό την αντιμετώπιση ορισμένων από των μεγαλύτερων προκλήσεων βιωσιμότητας στον κόσμο, όπως η κλιματική αλλαγή, η λειψυδρία, η ρύπανση του νερού και οι άνισες θέσεις εργασίας.

 

Περιβάλλον 25

Εδώ αποτυπώνονται ο αντίκτυπός μας στον αέρα, το κλίμα, το νερό, το έδαφος και τη βιοποικιλότητα, καθώς και οι συνολικές πρακτικές περιβαλλοντικής διαχείρισης που εφαρμόζουμε. Με γνώμονα τις ιδρυτικές μας αξίες, διαμορφώνουμε τα προϊόντα μας ακολουθώντας τις αρχές της πράσινης χημείας για να δημιουργήσουμε υψηλής απόδοσης, 100% vegan προϊόντα ομορφιάς που είναι ασφαλή για τον άνθρωπο και εγκεκριμένα από το Leaping Bunny.

 

Η Aveda ήταν επίσης η πρώτη εταιρεία ομορφιάς που χρησιμοποίησε 100% ανακυκλωμένα υλικά που είχαν ήδη ανακυκλωθεί στις συσκευασίες ομορφιάς. Τώρα, το 85% των συσκευασιών μας είναι από 100% ανακυκλωμένο PET που έχει ήδη χρησιμοποιηθεί. Η παραγωγή χρησιμοποιεί 100% ανανεώσιμες πηγές ενέργειας και τροφοδοτείται με ηλιακή και/ή αιολική ενέργεια μέσω πιστώσεων ανανεώσιμης ενέργειας και αντισταθμίσεων εκπομπών διοξειδίου του άνθρακα. Τέλος, πάνω από το 85% των αποβλήτων της Aveda επαναχρησιμοποιείται ή ανακυκλώνεται στις κύριες εγκαταστάσεις παραγωγής μας.

 

Καταναλωτές 4.4

Ο πυλώνας των καταναλωτών αξιολογεί τα κανάλια ανατροφοδότησης, το απόρρητο και την ασφάλεια των δεδομένων, τα προϊόντα και τις υπηρεσίες, καθώς και τη δεοντολογία του μάρκετινγκ. Είμαστε πιστοποιημένοι σύμφωνα με το πρότυπο ISO 22716- χρησιμοποιούμε καθιερωμένες μεθοδολογίες από ανεξάρτητους φορείς για τη διασφάλιση της ποιότητας- είμαστε διαφανείς όσον αφορά τα δεδομένα που συλλέγουμε και χρησιμοποιούμε. Η διασφάλιση της καλύτερης δυνατής εμπειρίας για τους πελάτες μας είναι μια από τις κορυφαίες προτεραιότητές μας.