Υπεύθυνη ΠαραγωγήΗ AVEDA ΣΤΗΡIΖΕΙ ΤΗ ΔΡAΣΗ ΓΙΑ ΤΟ ΚΛIΜΑ ΓΙΑ ΤΗΝ ΕΠIΤΕΥΞΗ ΤΗΣ ΣΥΜΦΩΝIΑΣ ΤΟΥ ΠΑΡΙΣΙΟY

Μάθετε περισσότερα >>


Πιστεύουμε ότι δεν υπάρχει υπεύθυνη εναλλακτική λύση για την επιχειρηματική δραστηριότητα, εκτός από την επιδίωξη της περιβαλλοντικής βιωσιμότητας και αυτή η πεποίθηση καθοδηγεί κάθε απόφασή μας. Βρίσκουμε την έμπνευση για αυτό στη φύση και πιστεύουμε ότι η φύση δεν είναι απλώς κάτι που πρέπει να αγαπάμε και να προστατεύεται, αλλά και θα πρέπει να το μιμηθούμε ως πρότυπο βιωσιμότητας. Πιστεύουμε επίσης ότι το κέρδος και η περιβαλλοντική ευθύνη θα συνεργάζονται όλο και περισσότερο καθώς περισσότερες βιομηχανίες ανακαλύπτουν ότι η «φύση λειτουργεί» τόσο για τη βιωσιμότητα όσο και για την τελική γραμμή παραγωγής.

Η Aveda υποστηρίζει την ανάπτυξη ανανεώσιμης αιολικής ενέργειας για να συμβάλλει στην αντιστάθμιση του αποτυπώματος άνθρακα με την πάροδο του χρόνου. Είμαστε υπερήφανοι που είμαστε η πρώτη εταιρεία ομορφιάς που κατασκευάζει προϊόντα με 100% αιολική ενέργεια*.

** H πρώτη εταιρεία στον κλάδο ομορφιάς, όπου οι κύριες εγκαταστάσεις της λειτουργούν αποκλειστικά από 100% ανανεώσιμη αιολική ενέργεια

 

Aνανεώσιμη ενέργεια


Υποστηρίζοντας την αιολική ενέργεια

Πιστεύουμε ότι δεν υπάρχει υπεύθυνη εναλλακτική λύση για την επιχειρηματική δραστηριότητα, εκτός από την επιδίωξη της περιβαλλοντικής βιωσιμότητας και αυτή η πεποίθηση καθοδηγεί κάθε απόφασή μας. Βρίσκουμε την έμπνευση για αυτό στη φύση και πιστεύουμε ότι η φύση δεν είναι απλώς κάτι που πρέπει να αγαπάμε και να προστατεύουμε, αλλά και θα πρέπει να το μιμηθούμε ως πρότυπο βιωσιμότητας. Πιστεύουμε επίσης ότι το κέρδος και η περιβαλλοντική ευθύνη θα συνεργάζονται όλο και περισσότερο καθώς περισσότερες βιομηχανίες ανακαλύπτουν ότι η «φύση λειτουργεί» τόσο για τη βιωσιμότητα όσο και για την τελική γραμμή παραγωγής.

Όλα τα προϊόντα μας κατασκευάζονται με 100% αιολική ενέργεια μέσω των ανανεώσιμων πηγών ενέργειας και με αντισταθμίσεις άνθρακα, εξισορροπώντας την κατανάλωση ηλεκτρικού ρεύματος και φυσικού αερίου. Λαμβάνουμε επίσης πιστώσεις και αντισταθμίσεις για να καλύψουμε τη συντριπτική πλειοψηφία των δραστηριοτήτων μας στην Αμερική. Τούτου λεχθέντος, υπάρχει ακόμη περιθώριο βελτίωσης για να επιτύχουμε το πολυπόθητο μηδενικό ανθρακικό αποτύπωμα των δραστηριοτήτων μας, καθώς δεν αντισταθμίζουμε τις εκπομπές από τη μεταφορά, τη χρήση, τη διάθεση και άλλες επιπτώσεις των περισσότερων προϊόντων Aveda και των συστατικών που αγοράζουμε από προμηθευτές.

 
Εδώ μπορείτε να διαβάσετε περισσότερα για τις αγορές αντιστάθμισης:
 

Οι τοποθεσίες μας στη Μινεσότα:

Η Μινεσότα είναι το κέντρο της κύριας μονάδας παραγωγής μας, τα κεντρικά γραφεία της εταιρείας μας και το Κέντρο Διανομής μας στις Μεσοδυτικές ΗΠΑ.  Λαμβάνουμε τις ακόλουθες πιστώσεις και αντισταθμίσεις για να καλύψουμε την ενεργειακή χρήση αυτών των τοποθεσιών:

Πιστώσεις ανανεώσιμης ενέργειας:

Ηλεκτρική ενέργεια: προμηθευόμαστε αιολική ενέργεια απευθείας από την ηλεκτρική μας επιχείρηση, Xcel Energy, μέσω ενός προγράμματος που ονομάζεται Windsource®, αυτό το πρόγραμμα μας επιτρέπει να υποστηρίξουμε την ανάπτυξη της αιολικής ενέργειας ώστε να είναι ίση με την ενεργειακή μας χρήση, βοηθώντας στην αντιμετώπιση του αποτυπώματος άνθρακά μας, επειδή η αιολική ενέργεια παράγεται χωρίς ατμοσφαιρικές εκπομπές όπως το διοξείδιο του άνθρακα και το διοξείδιο του θείου, δεν χρησιμοποιεί νερό, και δεν χρειάζεται επεξεργασία νερού κατά τη διάρκεια της παραγωγής. Επιπλέον, ένα ηλιακό φωτοβολταϊκό σύστημα στην ταράτσα της έδρας μας, μας παρέχει μια μικρή ποσότητα ενέργειας που χρησιμοποιούμε.

Αντισταθμίσεις άνθρακα

Φυσικό αέριο: Η Aveda αγοράζει επίσης αντισταθμίσεις άνθρακα από την NativeEnergy που παράγεται από αιολικά πάρκα για να καλύψει τις εκπομπές διοξειδίου του άνθρακα που προκύπτουν από το φυσικό αέριο που χρησιμοποιείται για το ζεστό νερό και τα συστήματα θέρμανσης κτιρίων.


Εταιρικές τοποθεσίες στις ΗΠΑ εκτός της Μινεσότα

Η Aveda προμηθεύεται ανανεώσιμη πηγή αιολικής ενέργειας και αντισταθμίσεις άνθρακα από την NativeEnergy για την ηλεκτρική ενέργεια που χρησιμοποιείται και τις εκπομπές διοξειδίου του άνθρακα από τη χρήση του φυσικού αερίου στην εταιρική ιδιοκτησία μας στο Ινστιτούτο Aveda στη Νέα Υόρκη, στα Κέντρα Εμπειρίας Aveda σε όλες τις ΗΠΑ, αλλά και στο Κέντρο Διανομής μας στο Λος Άντζελες, το οποίο παράγει επίσης ένα μέρος της ηλεκτρικής του ενέργειας  σε μια στέγη με ηλιακό φωτοβολταϊκό σύστημα. Όπως εξηγείται περαιτέρω παρακάτω, ορισμένες από τις αντισταθμίσεις που έχουμε αγοράσει για το σκοπό αυτό πραγματοποιούνται σε μια περίοδο μεγαλύτερη των δύο ετών.

Αγορές αντιστάθμισης κατασκευής τρίτων

Η Aveda χρησιμοποιεί τρίτους κατασκευαστές για την παραγωγή ορισμένων από τα προϊόντα μας. Αγοράζουμε αντισταθμίσεις άνθρακα από την NativeEnergy χρηματοδοτώντας έργα αιολικής ενέργειας για να καλύψουμε το τμήμα του ηλεκτρικού και φυσικού αερίου που καταναλώνεται για την κατασκευή των προϊόντων της Aveda σε τρίτους προμηθευτές μας που δεν αντισταθμίζουν ως τώρα τις εκπομπές τους σε διοξείδιο του άνθρακα με αιολική ενέργεια.


Ο Κύκλος ζωής του σπρέι μαλλιών με Αεροζόλ και αγορές αντιστάθμισης

Η Aveda αγοράζει επίσης αντισταθμίσεις άνθρακα από την NativeEnergy για να εξισορροπήσει τις κλιματικές επιπτώσεις των λακ μαλλιών με αεροζόλ, οι οποίες πραγματοποιούνται από έναν τρίτο προμηθευτή-όχι μόνο για την κατασκευή τους, αλλά και για τις εκπομπές διοξειδίου του άνθρακα από τη μεταφορά και τη χρήση αυτών των προϊόντων.


Χρηματοδοτώντας την ανάπτυξη έργων ανανεώσιμης ενέργειας

Όπως προαναφέρθηκε, ορισμένες από τις αγορές μας έχουν επενδυθεί στον οργανισμό NativeEnergy's Help Build™ σε έργα που παρέχουν χρηματοδότηση για τη μακροπρόθεσμη ανάπτυξη νέων πηγών ανανεώσιμης ενέργειας, συμπεριλαμβανομένης της αιολικής ενέργειας που δεν θα μπορούσε διαφορετικά να είναι εφικτή.  Επενδύοντας με αυτόν τον τρόπο αγοράζουμε αντισταθμίσεις που θα πραγματοποιηθούν σε χρονικές περιόδους που κυμαίνονται έως και 20 χρόνια κατά τη διάρκεια ζωής αυτών των έργων.

Για παράδειγμα, μέρος της αγοράς μας βοήθησε να καταστεί δυνατή η κατασκευή δύο νέων ανεμογεννητριών σε οικογενειακά αγροκτήματα στην Αϊόβα. Η Aveda ήταν από τους αρχικούς υποστηρικτές του Αιολικού Πάρκου Greensburg στο Greensburg του Κάνσας, που κατασκευάστηκε μετά την καταστροφή της πόλης από ανεμοστρόβιλο και βοήθησε στην δημιουργία του Indiana School Wind έργου, στο οποίο αναπτύχθηκε ένα πρόγραμμα σπουδών για να διδάξει τους μαθητές σχετικά με την τεχνολογία του ανέμου.


Τώρα που ολοκληρώθηκαν τα έργα, θα παράγουν καθαρή ενέργεια και θα αποφεύγουν τις εκπομπές αερίων του θερμοκηπίου για τα επόμενα χρόνια. Οι αντισταθμίσεις άνθρακα που αγοράζονται μέσω των έργων της Help Build™ επιβεβαιώνονται ανεξάρτητα σε ετήσια βάση στο Εθελοντικό Πρότυπο Άνθρακα (VCS) κατά τη διάρκεια ζωής των έργων και ολοκληρώνονται κάθε χρόνο. Η Aveda αγοράζει επίσης ορισμένες αντισταθμίσεις από αιολικά πάρκα στην αγροτική Ινδία και άλλες τοποθεσίες που αγοράζονται και επαληθεύονται σε VCS ετησίως και όχι για πολυετές χρονικό διάστημα.


Περιβαλλοντική υγεία και ασφάλεια

Η Aveda είναι υπερήφανη που επαναπιστοποιήθηκε ως χώρος εργασίας MNSTAR!

Το MNSTAR, αποτελεί το πρόγραμμα για την Επαγγελματική Ασφάλεια και την Υγεία στη Διοίκηση (MNOSHA) το οποίο αναγνωρίζει εργοτάξια όπου οι διευθυντές και οι εργαζόμενοι συνεργάζονται για την ανάπτυξη της ασφάλειας και της υγείας των συστημάτων διαχείρισης που υπερβαίνουν τη βασική συμμόρφωση με όλα τα ισχύοντα πρότυπα OSHA και οδηγεί σε άμεση και μακροπρόθεσμη πρόληψη των τραυματισμών που σχετίζονται με την εργασία και τις ασθένειες.

Για να επιτευχθεί το Πρόγραμμα MNSTAR, η διοίκηση και οι υπάλληλοι της Aveda συνεργάστηκαν με τη MNOSHA για την ασφάλεια στο χώρο εργασίας για τον εντοπισμό και την εξάλειψη των υφιστάμενων ή μελλοντικών κινδύνων για την ασφάλεια. Τα βασικά στοιχεία αυτού του ολοκληρωμένου προγράμματος περιλαμβάνουν: την ηγεσία της διοίκησης και τη συμμετοχή των εργαζομένων, τη διάθεση πόρων για την αντιμετώπιση ζητημάτων ασφάλειας,τα συστήματα που εντοπίζουν και ελέγχουν τους κινδύνους στο χώρο εργασίας,και ένα πλάνο κατάρτισης και εκπαίδευσης για την ασφάλεια των εργαζομένων.

το Πρόγραμμα MNSTAR ξεκίνησε στη Μινεσότα τον Ιανουάριο του 1999, και διαμορφώθηκε σύμφωνα με το OSHA ομοσπονδιακό Εθελοντικό Πρόγραμμα Προστασίας (VPP) που είχε ξεκινήσει το 1982. Η Aveda είναι υπερήφανη που είναι μία από τις μόλις 35 εταιρείες που κατέχουν επί του παρόντος το  MNSTAR!