Η Aveda Νοιάζεται

Tα ζώα και η Aveda


Η Aveda είναι από την ίδρυση της αντίθετη στη διεξαγωγή πειραμάτων σε ζώα και έχει δεσμευτεί να είναι cruelty free. Τα προϊόντα μας είναι δοκιμασμένα σε ανθρώπους.

Αυτό αποτελεί σημαντικό μέρος της αποστολής μας να νοιαζόμαστε τον κόσμο στον οποίο ζούμε και τους ανθρώπους του, από την ίδρυσή μας το 1978.

Προσπαθούμε να αποτελέσουμε πρότυπο ηγεσίας και υπευθυνότητας στη φροντίδα, όχι μόνο στον κλάδο της ομορφιάς, αλλά και σε όλο τον κόσμο. Η δέσμευσή μας για τη φροντίδα των ζώων και της άγριας ζωής εκτείνεται σε ένα ευρύ φάσμα. Στην πραγματικότητα, ζούμε και αναπνέουμε γι' αυτό.

Το 2022, η Aveda έλαβε την πιστοποίηση Leaping Bunny από τον οργανισμό Cruelty Free International, το παγκοσμίως αναγνωρισμένο χρυσό πρότυπο για cruelty free προϊόντα.
 

Η πολιτική μας για τα πειράματα σε ζώα


Η Aveda πιστεύει ότι όλα τα καλλυντικά προϊόντα πρέπει να είναι cruelty free. Είμαστε υπερήφανοι που είμαστε εγκεκριμένοι από το Leaping Bunny, ένα παγκόσμιο πρόγραμμα, που απαιτεί cruelty free προδιαγραφές πέραν των νομοθετημένων κανονισμών.

Όλα τα καλλυντικά προϊόντα της Aveda είναι εγκεκριμένα σύμφωνα με το πρόγραμμα Cruelty Free International Leaping Bunny, το διεθνώς αναγνωρισμένο χρυσό πρότυπο για τα cruelty free προϊόντα. Εφαρμόζουμε μια πολιτική σταθερής ημερομηνίας λήξης και παρακολουθούμε ενεργά τους προμηθευτές μας για να διασφαλίσουμε ότι τα προϊόντα μας συνεχίζουν να ανταποκρίνονται στα κριτήρια του Leaping Bunny. Το σύστημα εποπτείας των προμηθευτών μας ελέγχεται επίσης από ανεξάρτητο φορέα.

Για περισσότερες πληροφορίες σχετικά με το Cruelty Free International, Leaping Bunny και τα κριτήρια του Leaping Bunny, επισκεφθείτε την ιστοσελίδα www.crueltyfreeinternational.org

 

Κατορθώματα για τα οποία είμαστε ιδιαιτέρως περήφανοι:

Το 1989, αποτελέσαμε την πρώτη εταιρεία που υπέγραψε το σύμφωνο εταιρικής ευθύνης Ceres Principles, που απαιτεί τη διαφύλαξη της ζωής στη Γη και στους ανθρώπους της.

Από την 1η Ιανουαρίου, 2021 η Aveda είναι 100% vegan.

To εργοστάσιο παραγωγής μας στο Blaine της Μινεσότα είναι πιστοποιημένη περιοχή άγριας ζωής από την Εθνική Ομοσπονδία Άγριας Ζωής. Συνεργαστήκαμε μαζί τους για να σηματοδοτήσουμε την περιοχή με πινακίδες  «οδηγείτε με προσοχή» ώστε όλοι να προστατεύουμε την άγρια ζωή μέσα στις εγκαταστάσεις μας.

Συνεργαζόμαστε με την πόλη Audubon της Μινεσότα για την ενίσχυση των φωλιών στο Blaine μας, τα κεντρικά μας γραφεία στη Μινεσότα. Αυτό συμπεριέλαβε και την κατασκευή ενός σπιτιού για πουλιά chimney swift, ενός σπιτιού για χελιδόνια purple martin, ξύλινες φωλιές για πάπιες και σπίτια για γαλαζοπούλια.

Υποστηρίξαμε την πρωτοβουλία για τον ποταμό Audubon Upper Mississippi μέσω του Μήνα της Γης της Aveda από το 2007, με άμεση χρηματοδότηση εργασιών ποιότητας νερού που συμβάλλουν στην προστασία και την ενίσχυση του οικοτόπου των ποταμών για πτηνά και άλλα άγρια ζώα.

Από το 2010, συγκεντρώνουμε χρησιμοποιημένα κινητά τηλέφωνα από τους εργαζόμενούς μας για δωρεά στο πρότζεκτ Ανακύκλωση για το Τροπικό Δάσος, χορηγία του Ζωολογικού Κήπου της Μινεσότα. Επί του παρόντος, κεφάλαια από αυτό το πρόγραμμα στηρίζουν τις προσπάθειες διατήρησης ζωής στους πίθηκους στο πλαίσιο του Goualougo Triangle Ape Project (GTAP) στη Δημοκρατία του Κονγκό, στη Δυτική Αφρική.

Έχουμε υποστηρίξει την ανακούφιση των ζώων κατά τη διάρκεια φυσικών καταστροφών με δωρεές στην Animal Humane Society στον απόηχο του τυφώνα Κατρίνα και στην Εθνική Ομοσπονδία Άγριας Ζωής μετά την καταστροφή από πετρέλαιο στον Κόλπο του Μεξικού.

Κατά τη διάρκεια της τελευταίας δεκαετίας, το δίκτυό μας έχει συγκεντρώσει πάνω από 8 εκατομμύρια δολάρια για τις οργανώσεις grassroots που βοηθούν στην προστασία απειλούμενων φυτών και του περιβάλλοντός τους, συμπεριλαμβανομένων των ζώων σε αυτό.

Υποστηρίζουμε τον νόμο περί απειλούμενων ειδών και, το 2006, στείλαμε περισσότερες από 500.000 υπογραφές από το δίκτυό μας και τους επισκέπτες στα Ηνωμένα Έθνη και τον Λευκό Οίκο για την υποστήριξή του.

Εξασκούμε φιλική προς τις μέλισσες κηπουρική στα κεντρικά γραφεία μας στο Blaine MN και παρέχουμε ένα καταφύγιο στις μέλισσες με πρόσβαση σε τροφή χωρίς φυτοφάρμακα και νερό.

Το χειροποίητο χαρτί φλοιού Νεπάλ lokta που αγοράζουμε είναι πιστοποιημένο φιλικό προς την άγρια ζωή® από το Wildlife Friendly Friendly Enterprise Network και προστατεύει 42.000 στρέμματα δάσους, διατηρώντας κρίσιμους διαδρόμους άγριας ζωής για 21 απειλούμενα είδη, συμπεριλαμβανομένου του γκρίζου λύκου, της λεοπάρδαλης του χιονιού και του άγριου γιάκ.


Βοηθάμε στην υποστήριξη της έρευνας για τον καρκίνο του μαστού

Κάθε χρόνο κατά τη διάρκεια του Μήνα Ευαισθητοποίησης για τον Καρκίνο του Μαστού, η Aveda κυκλοφορεί μια περιορισμένη έκδοση της best seller ενυδατικής κρέμας χεριών hand relief™, και δωρίζει ένα μέρος της τιμής αγοράς από κάθε πώληση στο Ίδρυμα Έρευνας για τον Καρκίνο του Μαστού® (BCRF) για τις cruelty free έρευνες (5 δολάρια στην τιμή αγοράς το 2019). Το BCRF είναι ένας μη κερδοσκοπικός οργανισμός που ιδρύθηκε το 1992 από την Evelyn H. Lauder και είναι ο μόνος εθνικός οργανισμός αυστηρά αφιερωμένος στη χρηματοδότηση της κλινικής και γενετικής έρευνας για τον καρκίνο του μαστού σε ιατρικά ιδρύματα σε όλη τη χώρα. Για περισσότερες πληροφορίες σχετικά με το BCRF, επισκεφθείτε την ιστοσελίδα bcrfcure.org.

 

ΥΠΟΣΤΗΡΙΞΤΕ ΤΗΝ ΕΡΕΥΝΑ ΧΩΡΙΣ ΠΕΙΡAΜΑΤΑ ΣΕ ΖΩΑ

Οι δωρεές από την Aveda χρησιμοποιούνται για τη χρηματοδότηση της έρευνας χωρίς πειράματα σε ζώα (cruelty-free) που διερευνά περιβαλλοντικές αιτίες και συνδέσεις με τον καρκίνο του μαστού, όπως η έκθεση σε τοξικές χημικές ουσίες και ρύπους. Για πολλά χρόνια τώρα η χρηματοδότησή μας έχει κατευθυνθεί σε ένα συγκεκριμένο ερευνητικό πρόγραμμα στο Πανεπιστήμιο Κολούμπια στη Νέα Υόρκη που μελετά την αλληλεπίδραση μεταξύ των περιβαλλοντικών εκθέσεων και της γενετικής ευαισθησίας στον καρκίνο του μαστού. Μελλοντικά κονδύλια θα υποστηρίξουν αυτό ή παρόμοια έργα.
 

Δώστε ένα χέρι βοηθείας στον εαυτό σας

Οι συνεισφορές σας μέσω της Aveda στη δωρεά για τις έρευνες για τον καρκίνο του μαστού χωρίς πειράματα σε ζώα έχουν συγκεντρώσει πάνω από 6,3 εκατομμύρια δολλάρια από το 2001. Τα χρήματα αυτά δεν προέρχονται μόνο από εταιρικές συνεισφορές, αλλά και από υπαλλήλους και επισκέπτες που έχουν την ευκαιρία να δωρίσουν στο Ίδρυμα Έρευνας για τον Καρκίνο του Μαστού® μέσω δραστηριοτήτων συγκέντρωσης κεφαλαίων που πραγματοποιήθηκαν από το δίκτυο Aveda καθ ' όλη τη διάρκεια κάθε Οκτώβρη.


Συμβουλές για την υγεία κατά του καρκίνου του μαστού

Τώρα, κάντε αυτό για τον εαυτό σας και όλους τους ανθρώπους που σας αγαπούν. Οι απλές αλλαγές τρόπου ζωής και οι καθιεωμένες ετήσιες επισκέψεις στο γιατρό μπορούν να κάνουν όλη τη διαφορά. Η έγκαιρη ανίχνευση σώζει ζωές-στην πραγματικότητα ο καρκίνος του μαστού που ανιχνεύεται νωρίς και είναι εντοπισμένος έχει ένα ποσοστό θεραπείας 98%.

 

Γνωρίστε το σώμα σας
Εξετάστε το στήθος σας συστηματικά και ενημερώστε τον γιατρό σας για τυχόν αλλαγές.

 

Πάρτε τον έλεγχο
Επισκεφθείτε σε τακτά χρονικά διαστήματα τον γιατρό σας για έλεγχο των μαστών στα 20 και στα 30 σας.
Κάντε ετήσια μαστογραφία αν είστε πάνω από 40 ετών  ή και νωρίτερα αν ανήκετε σε ομάδα υψηλού κινδύνου.

 

Μείνετε σε φόρμα
Κάντε φίλους σας τα λαχανικά και τα φρούτα. Οι φυτικές ίνες, τα αντιοξειδωτικά και τα θρεπτικά συστατικά τους μπορούν να βοηθήσουν.

Διατηρήστε ένα υγιές βάρος. Το επιπλέον βάρος μπορεί να σημαίνει και επιπλέον ρίσκο.

Περιορίστε τη λήψη αλκοόλ και κάντε μια πρόποση σε μια πιο υγιεινή ζωή.

Μην καπνίζετε και προσπαθήστε να το κόψετε αν καπνίζετε.

Να γυμνάζεστε σε σταθερή βάση. Για να μειώσετε το ρίσκο του καρκίνου του μαστού η Αμερικάνικη Αντικαρκινική Εταιρεία συνιστά 45 έως 60 λεπτά σκόπιμης σωματικής δραστηριότητας για 5 ή περισσότερες ημέρες την εβδομάδα.

 


Aveda Mission Partnerships

Η Aveda συνεργάζεται με περισσότερους από 100 μη κερδοσκοπικούς και ΜΚΟ σε όλο τον κόσμο ενωμένοι σε έναν κοινό στόχο. Σε παγκόσμιο επίπεδο, υποστηρίζουν τον Στόχο Βιώσιμης Ανάπτυξης των Ηνωμένων Εθνών για τη διασφάλιση της πρόσβασης σε ασφαλές και προσιτό νερό για όλους. Σε τοπικό επίπεδο, προστατεύουν το καθαρό νερό σε κοινότητες όπου εργάζονται και ζουν στο δίκτυο Aveda.

Εκτός από την εστίασής στο καθαρό νερό, οι συνεργασίες της αποστολής της Aveda επικεντρώνονται στην ωφέλεια της κοινότητας, στην υποστήριξη των ανθρωπίνων δικαιωμάτων, στη διατήρηση και ενίσχυση της βιοποικιλότητας και στη βοήθεια στον μετριασμό της κλιματικής αλλαγής.

Παραδείγματα από την αποστολή της Aveda


H Aveda και οι Yawanawá
Caption: Yawanawá Community, Brazil  


Η Aveda συνεργάζεται με τους Yawanawá, έναν ιθαγενή πληθυσμό της πολιτείας Acre στη βόρεια Βραζιλία, εδώ και 30 χρόνια. Αυτό που ξεκίνησε ως μια συνεργασία προμήθειας για το συστατικό urukum (μια φυσική κόκκινη χρωστική ουσία) έχει εξελιχθεί σε μια συνεργασία για την προστασία των οικοσυστημάτων για να συμβάλει στη διαφύλαξη της εξαιρετικά σημαντικής επικράτειάς τους στην καρδιά του Αμαζονίου.

Μέχρι σήμερα, μέσω ενός συνδυασμού προμήθειας συστατικών, άμεσης εταιρικής προσφοράς και κεφαλαίων που συγκεντρώθηκαν από τους υπαλλήλους της Aveda, το δίκτυο της Aveda και τους καταναλωτές μέσω του Earth Month, Aveda:

• βοηθά στην προστασία και διατήρηση 450.000 στρεμμάτων παρθένου τροπικού δάσους του Αμαζονίου από την αποψίλωση των δασών, διατηρεί εκατοντάδες υδάτινες οδούς συμπεριλαμβανομένου του Rio Gregorio και αποτρέπει την απελευθέρωση περίπου 35 εκατομμυρίων τόνων CO2 στην ατμόσφαιρα, εάν αυτά τα εδάφη δεν διατηρούνταν

• βοηθά στην προστασία χιλιάδων ειδών φυτών και ζώων που απειλούνται με εξαφάνιση, συμπεριλαμβανομένης της πεταλούδας Blue Morpho και του δεντροβάτραχου με κόκκινα μάτια, και τα δύο εξαιρετικά σημαντικά για τη βιοποικιλότητα

• βοήθησε στη δημιουργία ενός βιώσιμου προγράμματος επισιτιστικής ασφάλειας, χρηματοδότησε σχολεία και παρείχε υποτροφίες για νέους ηγέτες

• παρέχε πρόσβαση σε καθαρό νερό, εγκαταστάσεις για αποχέτευση και την υγιεινή για την κοινότητα Yawanawá


Για να μάθετε περισσότερα για τους Yawanawá, επισκεφθείτε www.ascy.org

 

Η Aveda και το παιδικό Ίδρυμα Kailash Satyarthi


Η Aveda συνεργάζεται με το Παιδικό Ίδρυμα Kailash Satyarthi (KSCF) στην Ινδία εδώ και 17 χρόνια για να βοηθήσει στην αντιμετώπιση προβλημάτων που αφορούν την παιδική εργασία στη βιομηχανία εξόρυξης μαρμαρυγίας στη ΒΑ Ινδία. Μέσω της ανάπτυξης των Bal Mitra Grams ή Child Friendly Villages (CFVs), η KSCF εργάζεται για την εξάλειψη της παιδικής εργασίας στην Ινδία, συνεργαζόμενη με τις τοπικές κοινότητες για την ανάπτυξη βιώσιμων λύσεων.

Η Aveda και η μητρική της εταιρεία, The Estee Lauder Companies, έχουν βοηθήσει την KSCF να δημιουργήσει πάνω από 500 CFV μέχρι σήμερα. Αυτά τα χωριά επιδιώκουν να διασφαλίσουν ότι κανένα από τα παιδιά δεν θα εργάζεται στα ορυχεία μαρμαρυγίας προωθώντας την εκπαίδευση και εγγράφοντας παιδιά στο σχολείο. Βοηθούν επίσης στο σχηματισμό παιδικών συμβουλίων, τα οποία δίνουν τη δυνατότητα στους νέους να είναι αυτοσυνήγοροι και να συνεργάζονται με τις τοπικές κυβερνήσεις για την αντιμετώπιση κρίσιμων δικαιωμάτων των παιδιών και ζητημάτων όπως η ισότητα των φύλων. Τα CFV διασφαλίζουν επίσης ότι οι κοινότητες έχουν πρόσβαση σε καθαρό νερό, υγεία και ασφάλεια τροφίμων.

Προχωρώντας, η Aveda και η KSCF θα συνεχίσουν να επεκτείνουν τις προσπάθειές μας για την αντιμετώπιση των προκλήσεων στην αλυσίδα εφοδιασμού μαρμαρυγίας. Η συνεργασία μας δείχνει πώς ένα συνεργατικό μοντέλο —ένα μοντέλο που χρησιμοποιεί την τεχνογνωσία των οργανισμών που εργάζονται απευθείας με τις τοπικές κοινότητες και ακούει τις ανάγκες τους—μπορεί να οδηγήσει σε μόνιμες λύσεις σε ζητήματα που υπάρχουν στις παγκόσμιες αλυσίδες εφοδιασμού. Αυτό το μοντέλο έχει αναγνωριστεί ως βέλτιστη πρακτική από την Εθνική Επιτροπή για την Προστασία των Δικαιωμάτων Προστασίας του Παιδιού (NCPCR), τη Σχολή Κοινωνικής Εργασίας του Πανεπιστημίου του Δελχί.

Ακολουθεί ένα βίντεο σχετικά με το Child Friendly Village Model και τις ενέργειές μας μέχρι σήμερα:

 

Παιδιά της κοινότητας Banjara, αποδέκτης έργων Aveda και KSCF Clean Water, Ινδία

Για να μάθετε περισσότερα, επισκεφθείτε: Kailash Satyarthi Children's Foundation – Child Labor & Rights NGO Ινδία (https://satyarthi.org.in/)
 

Aveda και Asia Network για Βιώσιμη Γεωργία


Η Aveda συνεργάζεται με το Asia Network for Sustainable Agriculture and Bioresources (ANSAB) που εδρεύει στο Κατμαντού του Νεπάλ για 18 χρόνια με επίκεντρο τη διατήρηση της βιοποικιλότητας και τη βελτίωση του βιοτικού επιπέδου στη Νότια Ασία.

Αυτό που ξεκίνησε ως μια συνεργασία προμήθειας για την αγορά χειροποίητου χαρτιού με πιστοποίηση FSC που παράγεται από τις αγροτικές κοινότητες του Νεπάλ για να τυλίξουν εξειδικευμένα κουτιά δώρων κατά τη διάρκεια της εκστρατείας τους για διακοπές, έχει εξελιχθεί σε ένα πρόγραμμα διαφοροποίησης εσόδων που ονομάζεται Δημόσια Ιδιωτική Κοινότητα Συμμαχίας (PPCA). Αυτό το πρόγραμμα, που δημιουργήθηκε από την Aveda και την ANSAB σε συντονισμό με τις τοπικές κυβερνητικές υπηρεσίες και κοινότητες του Νεπάλ, παρέχει εκπαίδευση, κατάρτιση και υποστήριξη σχετικά με τον τρόπο βιώσιμης καλλιέργειας και συγκομιδής βιολογικών λαχανικών για πώληση σε τοπικές και περιφερειακές αγορές.

Αυτό το εμπορικό και κοινοτικό σύστημα γεωργίας που βασίζεται στο οικοσύστημα είχε σημαντικό αντίκτυπο, συμπεριλαμβανομένου ενός φυτωρίου πόρων και ενός κέντρου επίδειξης που ιδρύθηκε με πάνω από 100.000 φυτά που μεταμοσχεύθηκαν σε αγρότες του Νεπάλ για να αναπτυχθούν και να συγκομιστούν προς πώληση σε γύρω πόλεις και πόλεις, συμπεριλαμβανομένης της πρωτεύουσας, Κατμαντού. Επιπλέον, έχουν πραγματοποιηθεί δεκάδες εκπαιδεύσεις σε θέματα όπως η βιολογική γεωργία, τα βιοπαρασιτοκτόνα και η παρασκευή μικροθρεπτικών συστατικών. Η Aveda και η ANSAB εργάζονται αυτήν τη στιγμή μαζί σε ένα σχέδιο για την κλιμάκωση του επιτυχημένου προγράμματος σε επιπλέον δήμους σε όλο το Νεπάλ.

Εκτός από τη PPCA, μέσω άμεσων επιχορηγήσεων στην ANSAB από κεφάλαια που συγκεντρώθηκαν από το δίκτυο μέσω του Μήνα της Γης, η Aveda παρείχε πρόσβαση σε καθαρό νερό, αποχέτευση και υγιεινή (WASH) για πάνω από 6 χιλιάδες άτομα και χρηματοδότησε την κατασκευή δεκάδων τουαλετών. Βοηθούν επίσης στην προστασία 42.000 στρεμμάτων οικοτόπου συμπεριλαμβανομένων ειδών που απειλούνται με εξαφάνιση όπως η λεοπάρδαλη του χιονιού και το κόκκινο πάντα.

Ακολουθεί ένα βίντεο που συνοψίζει το Πρόγραμμα Συμμαχίας Κοινότητας Δημόσιου Ιδιωτικού Τομέα:

Caption: Μέλη του Προγράμματος Δημόσιας και Ιδιωτικής Κοινότητας Συμμαχίας, Δήμος Jiri, Νεπάλ

Για να μάθετε περισσότερα, επισκεφθείτε το Asia Network for Sustainable Agriculture and Bioresources (ansab.org.np)