Η Aveda Νοιάζεται

Η Aveda είναι cruelty-free


Tα ζώα και η Aveda

Η Aveda δεν πραγματοποιεί πειράματα σε ζώα, είναι cruelty-free και δεν ζητάμε ποτέ σε άλλους να το κάνουν για λογαριασμό μας. Τα προϊόντα μας είναι δοκιμασμένα μόνο σε ανθρώπους.

Το να είμαστε μια μάρκα που δεν πραγματοποιεί πειράματα σε ζώα (cruelty-free) είναι ένα σημαντικό μέρος της αποστολής μας από την ίδρυσή μας το 1978 να νοιαζόμαστε για τη φροντίδα του κόσμου στον οποίο ζούμε και για όλους όσους ζούμε μαζί στον κόσμο αυτό.

Επιδιώκουμε να αποτελούμε πρότυπο περιβαλλοντικής ηγεσίας και ευθύνης, όχι μόνο στον κόσμο της ομορφιάς, αλλά σε όλο τον κόσμο. Η δέσμευσή μας για την προστασία των ζώων και της άγριας ζωής εκτείνεται σε όλα. Δηλαδή, σε καθετί που ζούμε και αναπνέουμε.


Κατορθώματα για τα οποία είμαστε ιδιαιτέρως περήφανοι:

Το 1989, αποτελέσαμε την πρώτη εταιρεία που υπέγραψε το σύμφωνο εταιρικής ευθύνης Ceres Principles, που απαιτεί τη διαφύλαξη της ζωής στη Γη και στους ανθρώπους της.

Από την 1η Ιανουαρίου, 2021 η Aveda είναι 100% vegan.

To εργοστάσιο παραγωγής μας στο Blaine της Μινεσότα είναι πιστοποιημένη περιοχή άγριας ζωής από την Εθνική Ομοσπονδία Άγριας Ζωής. Συνεργαστήκαμε μαζί τους για να σηματοδοτήσουμε την περιοχή με πινακίδες  «οδηγείτε με προσοχή» ώστε όλοι να προστατεύουμε την άγρια ζωή μέσα στις εγκαταστάσεις μας.

Συνεργαζόμαστε με την πόλη Audubon της Μινεσότα για την ενίσχυση των φωλιών στο Blaine μας, τα κεντρικά μας γραφεία στη Μινεσότα. Αυτό συμπεριέλαβε και την κατασκευή ενός σπιτιού για πουλιά chimney swift, ενός σπιτιού για χελιδόνια purple martin, ξύλινες φωλιές για πάπιες και σπίτια για γαλαζοπούλια.

Υποστηρίξαμε την πρωτοβουλία για τον ποταμό Audubon Upper Mississippi μέσω του Μήνα της Γης της Aveda από το 2007, με άμεση χρηματοδότηση εργασιών ποιότητας νερού που συμβάλλουν στην προστασία και την ενίσχυση του οικοτόπου των ποταμών για πτηνά και άλλα άγρια ζώα.

Από το 2010, συγκεντρώνουμε χρησιμοποιημένα κινητά τηλέφωνα από τους εργαζόμενούς μας για δωρεά στο πρότζεκτ Ανακύκλωση για το Τροπικό Δάσος, χορηγία του Ζωολογικού Κήπου της Μινεσότα. Επί του παρόντος, κεφάλαια από αυτό το πρόγραμμα στηρίζουν τις προσπάθειες διατήρησης ζωής στους πίθηκους στο πλαίσιο του Goualougo Triangle Ape Project (GTAP) στη Δημοκρατία του Κονγκό, στη Δυτική Αφρική.

Έχουμε υποστηρίξει την ανακούφιση των ζώων κατά τη διάρκεια φυσικών καταστροφών με δωρεές στην Animal Humane Society στον απόηχο του τυφώνα Κατρίνα και στην Εθνική Ομοσπονδία Άγριας Ζωής μετά την καταστροφή από πετρέλαιο στον Κόλπο του Μεξικού.

Κατά τη διάρκεια της τελευταίας δεκαετίας, το δίκτυό μας έχει συγκεντρώσει πάνω από 8 εκατομμύρια δολάρια για τις οργανώσεις grassroots που βοηθούν στην προστασία απειλούμενων φυτών και του περιβάλλοντός τους, συμπεριλαμβανομένων των ζώων σε αυτό.

Υποστηρίζουμε τον νόμο περί απειλούμενων ειδών και, το 2006, στείλαμε περισσότερες από 500.000 υπογραφές από το δίκτυό μας και τους επισκέπτες στα Ηνωμένα Έθνη και τον Λευκό Οίκο για την υποστήριξή του.

Εξασκούμε φιλική προς τις μέλισσες κηπουρική στα κεντρικά γραφεία μας στο Blaine MN και παρέχουμε ένα καταφύγιο στις μέλισσες με πρόσβαση σε τροφή χωρίς φυτοφάρμακα και νερό.

Το χειροποίητο χαρτί φλοιού Νεπάλ lokta που αγοράζουμε είναι πιστοποιημένο φιλικό προς την άγρια ζωή® από το Wildlife Friendly Friendly Enterprise Network και προστατεύει 42.000 στρέμματα δάσους, διατηρώντας κρίσιμους διαδρόμους άγριας ζωής για 21 απειλούμενα είδη, συμπεριλαμβανομένου του γκρίζου λύκου, της λεοπάρδαλης του χιονιού και του άγριου γιάκ. 


Βοηθήστε στην υποστήριξη της έρευνας για τον καρκίνο του μαστού

Κάθε χρόνο κατά τη διάρκεια του Μήνα Ευαισθητοποίησης για τον Καρκίνο του Μαστού, η Aveda κυκλοφορεί μια περιορισμένη έκδοση της best seller ενυδατικής κρέμας χεριών hand relief™, και δωρίζει ένα μέρος της τιμής αγοράς από κάθε πώληση στο Ίδρυμα Έρευνας για τον Καρκίνο του Μαστού® (BCRF) για τις cruelty free έρευνες (5 δολάρια στην τιμή αγοράς το 2019). Το BCRF είναι ένας μη κερδοσκοπικός οργανισμός που ιδρύθηκε το 1992 από την Evelyn H. Lauder και είναι ο μόνος εθνικός οργανισμός αυστηρά αφιερωμένος στη χρηματοδότηση της κλινικής και γενετικής έρευνας για τον καρκίνο του μαστού σε ιατρικά ιδρύματα σε όλη τη χώρα. Για περισσότερες πληροφορίες σχετικά με το BCRF, επισκεφθείτε την ιστοσελίδα bcrfcure.org.

 

ΥΠΟΣΤΗΡΙΞΤΕ ΤΗΝ ΕΡΕΥΝΑ ΧΩΡΙΣ ΠΕΙΡAΜΑΤΑ ΣΕ ΖΩΑ

Οι δωρεές από την Aveda χρησιμοποιούνται για τη χρηματοδότηση της έρευνας χωρίς πειράματα σε ζώα (cruelty-free) που διερευνά περιβαλλοντικές αιτίες και συνδέσεις με τον καρκίνο του μαστού, όπως η έκθεση σε τοξικές χημικές ουσίες και ρύπους. Για πολλά χρόνια τώρα η χρηματοδότησή μας έχει κατευθυνθεί σε ένα συγκεκριμένο ερευνητικό πρόγραμμα στο Πανεπιστήμιο Κολούμπια στη Νέα Υόρκη που μελετά την αλληλεπίδραση μεταξύ των περιβαλλοντικών εκθέσεων και της γενετικής ευαισθησίας στον καρκίνο του μαστού. Μελλοντικά κονδύλια θα υποστηρίξουν αυτό ή παρόμοια έργα.
 

Δώστε ένα χέρι βοηθείας στον εαυτό σας

Οι συνεισφορές σας μέσω της Aveda στη δωρεά για τις έρευνες για τον καρκίνο του μαστού χωρίς πειράματα σε ζώα έχουν συγκεντρώσει πάνω από 6,3 εκατομμύρια δολλάρια από το 2001. Τα χρήματα αυτά δεν προέρχονται μόνο από εταιρικές συνεισφορές, αλλά και από υπαλλήλους και επισκέπτες που έχουν την ευκαιρία να δωρίσουν στο Ίδρυμα Έρευνας για τον Καρκίνο του Μαστού® μέσω δραστηριοτήτων συγκέντρωσης κεφαλαίων που πραγματοποιήθηκαν από το δίκτυο Aveda καθ ' όλη τη διάρκεια κάθε Οκτώβρη.


Συμβουλές για την υγεία κατά του καρκίνου του μαστού

Τώρα, κάντε αυτό για τον εαυτό σας και όλους τους ανθρώπους που σας αγαπούν. Οι απλές αλλαγές τρόπου ζωής και οι καθιεωμένες ετήσιες επισκέψεις στο γιατρό μπορούν να κάνουν όλη τη διαφορά. Η έγκαιρη ανίχνευση σώζει ζωές-στην πραγματικότητα ο καρκίνος του μαστού που ανιχνεύεται νωρίς και είναι εντοπισμένος έχει ένα ποσοστό θεραπείας 98%.

 

Γνωρίστε το σώμα σας
Εξετάστε το στήθος σας συστηματικά και ενημερώστε τον γιατρό σας για τυχόν αλλαγές.

 

Πάρτε τον έλεγχο
Επισκεφθείτε σε τακτά χρονικά διαστήματα τον γιατρό σας για έλεγχο των μαστών στα 20 και στα 30 σας.
Κάντε ετήσια μαστογραφία αν είστε πάνω από 40 ετών  ή και νωρίτερα αν ανήκετε σε ομάδα υψηλού κινδύνου.

 

Μείνετε σε φόρμα
Κάντε φίλους σας τα λαχανικά και τα φρούτα. Οι φυτικές ίνες, τα αντιοξειδωτικά και τα θρεπτικά συστατικά τους μπορούν να βοηθήσουν.

Διατηρήστε ένα υγιές βάρος. Το επιπλέον βάρος μπορεί να σημαίνει και επιπλέον ρίσκο.

Περιορίστε τη λήψη αλκοόλ και κάντε μια πρόποση σε μια πιο υγιεινή ζωή.

Μην καπνίζετε και προσπαθήστε να το κόψετε αν καπνίζετε.

Να γυμνάζεστε σε σταθερή βάση. Για να μειώσετε το ρίσκο του καρκίνου του μαστού η Αμερικάνικη Αντικαρκινική Εταιρεία συνιστά 45 έως 60 λεπτά σκόπιμης σωματικής δραστηριότητας για 5 ή περισσότερες ημέρες την εβδομάδα.

 


H Aveda και οι Yawanawa

Οι Yawanawa, καλλιεργητές των όμορφων, κόκκινο-πορτοκαλί βραζιλιάνικων σπόρων urukum, εργάζονται ως κοινότητα προς την ανάπτυξη και την ανανέωση με υποστήριξη από την Aveda.

Στη βόρεια πλευρά του ποταμού του Αμαζονίου στη Βραζιλία, κατά μήκος του παραπόταμου Ρίο Γκρέγκοριο, βρίσκονται τα εδάφη του λαού Yawanawa, μιας τοπικής κοινότητας της οποίας η πατρίδα περιλαμβάνει 92.859 εκτάρια προγονικού τροπικού δάσους και εκκαθαρίσεις χωριών στην όχθη του ποταμού και διάσπαρτα κυνηγετικά στρατόπεδα.

Η ιστορία της χαρακτηριστικής πηγής Aveda για urukum - κοινώς γνωστή ως annatto - είναι ο απολογισμός της αναζωπύρωσης αυτής της βραζιλιάνικης εγχώριας κοινότητας, της οποίας η χρήση αυτής της ζωηρής πορτοκαλί-κόκκινης χρωστικής ουσίας για τα παραδοσιακά σχέδια προσώπου και σώματος ενέπνευσε την Aveda όταν ο ιδρυτής της συνάντησε για πρώτη φορά τους Yawanawa πριν από πάνω από είκοσι χρόνια. Από τότε, η Aveda έχει επιδιώξει να χρησιμοποιήσει αυτό το υλικό σε διάφορα προϊόντα και συσκευασίες σε διαφορετικές χρονικές στιγμές και με τους Yawanawaέχουν αναπτύξει μια σχέση που έχει δει πολλές επιτυχίες και ορισμένες σημαντικές προκλήσεις.

 

Η Ιστορία των Yawanawa

Η κοινότητα άρχισε να αγωνίζεται από τα τέλη του 19ου αιώνα, όταν οι καλλιεργητές καουτσούκ άρχισαν να διεκδικούν τα προγονικά εδάφη Yawanawa και ανέπτυξαν φυτείες καουτσούκ στο τροπικό δάσος, εξαναγκάζοντας το λαό Yawanawa σε καταναγκαστική εργασία. Κατά τη διάρκεια αυτής της περιόδου, οι ιεραπόστολοι προσπάθησαν επίσης να τους μεταστρέψουν στον Χριστιανισμό και κατέστειλαν τον παραδοσιακό πολιτισμό και τις τελετουργίες τους. Για γενιές οι Yawanawa πάλευαν να διατηρήσουν ανέπαφη την κοινοτική τους ταυτότητα και να διατηρήσουν παραδόσεις αιώνων. Καθώς η αγορά του φυσικού καουτσούκ μειώθηκε στα μέσα του 20ου αιώνα, πολλοί Yawanawa - οι οποίοι είχαν γίνει εξαρτημένοι από συνεπή εισοδήματα σε μετρητά και λιγότερο από το παραδοσιακό κυνήγι και τη γεωργία - εγκατέλειψαν τα χωριά τους για να βρουν δουλειά σε σύγχρονες πόλεις της Βραζιλίας, περαιτέρω γεγονός που στένεψε ακόμη περισσότερο τον παραδοσιακό πολιτισμό τους.

Τα πρώτα σημάδια θετικής αλλαγής ήρθαν το 1984 όταν οι ιεραπόστολοι επέλεξαν έναν νεαρό άνδρα με το όνομα Biraci Brazil για να συμμετάσχει στην αποστολή τους. Γέννημα θρέμμα της κοινότητας Yawanawa, ο Biraci στάλθηκε στην κοντινή πόλη του Ρίο Μπράνκο για να μελετήσει. Εκεί ανακάλυψε νόμους που εγγυώνταν δικαιώματα για τους αυτόχθονες λαούς και μια κυβερνητική υπηρεσία που είχε δημιουργηθεί για να επιβλέπει τις αυτόχθονες υποθέσεις. Ο Biraci επέστρεψε στην κοινότητα οπλισμένος με την απόδειξη της νόμιμης ιδιοκτησίας της γης της φυλής του και οδήγησε τους Yawanawa σε έναν αγώνα για να τη διεκδικήσουν. Το 1987, ο Biraci εξελέγη αρχηγός της φυλής και στη συνέχεια βοήθησε την κοινότητα να επιτύχει ανεξαρτησία από την εξασθένιση της βιομηχανίας καουτσούκ και των ιεραποστόλων.

Λόγω της αυξανόμενης εξάρτησης από το εισόδημα σταθερής εργασίας που είχε προκληθεί κατά τη διάρκεια σχεδόν ενός αιώνα, έγινε σημαντικό για την κοινότητα Yawanawa  να αναπτύξει τρόπους για να επιτύχει οικονομική ανεξαρτησία, έτσι ώστε τα μέλη της κοινότητας να μπορούν να επιστρέψουν στην πατρίδα τους και να αποκαταστήσουν τις φυλετικές παραδόσεις και τον πολιτισμό τους.
 

Οι Yawanawa  και η Aveda έχτισαν μια Σχέση

Στο πλαίσιο αυτής της ανάγκης έγινε η πρώτη συνάντηση της Aveda και της φυλής Yawanawa, μεταξύ του Biraci και του Horst Rechelbacher, ιδρυτή της Aveda, στην πρώτη Διάσκεψη των Ηνωμένων Εθνών για το Περιβάλλον και την Ανάπτυξη, στο Ρίο ντε Τζανέιρο της Βραζιλίας, το 1992.

Η χρωστική ουσία Urukuum -η οποία προέρχεται από τους σπόρους ενός αιχμηρού φρούτου-είναι ζωτικής σημασίας για την πνευματική και πολιτιστική ζωή των Yawanawa. Τους βοηθά να εκφράσουν την ατομικότητά τους και, για ειδικές τελετές, βάφουν το δέρμα τους με περίπλοκα γεωμετρικά μοτίβα που είναι σημαντικά φυλετικά σύμβολα, ή τρίβουν το ουρούκουμ ομοιόμορφα στο σώμα τους. Κάθε σχέδιο είναι μοναδικό και κάθε άτομο είναι καλλιτέχνης. Αυτή η δημιουργική και όμορφη χρήση ενός ευρέως διαθέσιμου συστατικού προσέλκυσε την Aveda στους Yawanawa, ως την πηγή εφοδιασμού της χρωστικής annatto.

Παρόλο που η χρωστική ουσία annatto είναι ένας ανέξοδος χρωματισμός τροφίμων που καλλιεργείται εμπορικά και από άλλους στις τροπικές περιοχές, η Aveda έχει επιλέξει να συνεργαστεί με αυτήν την κοινότητα λόγω της δέσμευσής μας στην υποστήριξη της παραδοσιακής γεωργίας καθώς επίσης και της βοήθειας για την προστασία των αυτοχθόνων πολιτισμών και της βαθιάς σοφίας τους, όπως η γνώση και η εξοικείωση με τα βότανα.

Η μετατροπή από την παραδοσιακή φυλετική χρήση μιας άγριας καλλιέργειας σε μια καλλιεργημένη πρώτη ύλη δεν ήταν μια εύκολη διαδικασία. Στην πραγματικότητα, κατά τη διάρκεια των πρώτων 10 ετών, ελάχιστο ουρούκουμ παρήχθη, καθώς αναπτύσσονταν και εξευγενίζονταν οι δεξιότητες παραγωγής και επεξεργασίας και καθώς εντοπίστηκε και ένας τρίτος επεξεργαστής. Επίσης, κατά τη διάρκεια αυτής της περιόδου μια αλλαγή ηγεσίας πραγματοποιήθηκε στην κοινότητα και ο Tashka Yawanawa, ένα νεαρό μέλος της φυλής που σπούδαζε επιχειρήσεις σε μια κοντινή πόλη, επιλέχτηκε από τους φυλετικούς πρεσβυτέρους για να διαδεχθεί τον Biraci.

Κατά τη διάρκεια της δεκαετίας του 2000, μεγάλη πρόοδος σημειώθηκε υπό την ηγεσία του Tashka μέσω της περαιτέρω αποκατάστασης του παραδοσιακού πολιτισμού, της σύγχρονης υγειονομικής περίθαλψης, των βελτιώσεων της επισιτιστικής ασφάλειας και – το πιο σημαντικό για τη φυλή – της εξασφάλισης των επίσημων τίτλων ιδιοκτησίας των παραδοσιακών εδαφών τους. Κατά τη διάρκεια αυτής της περιόδου, η κοινότητα Yawanawa ήταν σε θέση να παρέχει στην Aveda μια σταθερή πηγή urukum για χρήση σε διάφορα καλλυντικά προϊόντα και συσκευασίες. Ωστόσο, το 2008, σημειώθηκε διάσπαση ηγεσίας. Αν και η κοινότητα Yawanawa παραμένει σταθερά δεσμευμένη και ενοποιημένη για τη διατήρηση της γης, μερικοί Yawanawa ακολουθούν σήμερα τον Biraci, και μερικοί ακολουθούν τον Tashka.


Οφέλη - και Προκλήσεις - από τη Σχέση

Οι Yawanawa σημαίνει δηλώνουν ότι πολλές επιτυχίες επιτεύχθηκαν με τη βοήθεια της υποστήριξης της Aveda κατά τη διάρκεια αυτής της σχέσης:

• Αποκατάσταση και ενίσχυση του παραδοσιακού πολιτισμού Yawanawa, όπως τονίζεται στη δημοσίευση του πρώτου βιβλίου στη μητρική τους γλώσσα και την παραγωγή ενός βίντεο - "Yawa" - εξηγώντας τον πολιτισμό τους στον κόσμο.

• Ποικίλες εξελίξεις στην κοινότητα, συμπεριλαμβανομένης μιας αρχικής φυτείας urukum σε μια νέα κοινότητα, τη Novo Esperança, σχολεία, εκπαιδευτική υποστήριξη στους νέους για να φοιτήσουν στο κολλέγιο, ένα ιατρείο υγείας για τη θεραπεία της ελονοσίας, πηγάδια πόσιμου νερού που παρέχονται με κεφάλαια από τον Μήνα της Γης, βελτιωμένη επισιτιστική ασφάλεια μέσω νέων γεωργικών πρακτικών, και, πρόσφατα, τη χρηματοδότηση για ένα πρόγραμμα μετατροπής κινητήρα βιο-ντίζελ για τη μεταφορά τους στον ποταμό.


Για την Aveda αυτή η σχέση επίσης παρείχε πολλά οφέλη, μεταξύ των οποίων:

• Μάθαμε πώς να συνεργαζόμαστε με παραδοσιακές κοινότητες, γεγονός που έγινε καίριο συστατικό στις σχέσεις της εφοδιαστικής αλυσίδας της Aveda ευρύτερα.

• Γίναμε πιο γνώστες σχετικά με τις παραδοσιακές κοινότητες και συμμετείχαμε πιο στενά με τους αυτόχθονες πολιτισμούς σε όλο τον κόσμο μέσω της δέσμευσης των Ηνωμένων Εθνών

• Παρακολουθώντας την πρόοδο στα μέλη της φυλής Yawanawa και μοιράζοντας αυτή την πρόοδο με τους πελάτες μας

• Ενσωματώνοντας τα παραδοσιακά υλικά και τα καλλιτεχνικά σχέδιά τους τόσο σε προϊόντα όσο και σε συσκευασίες.


Η σχέση αυτή είχε, ωστόσο, και προκλήσεις μέσα στα χρόνια:

• Η μετατροπή από την παραδοσιακή φυλετική χρήση μιας άγριας συγκομιδής καλλιέργειας σε καλλιεργημένη πρώτη ύλη δεν ήταν εύκολη διαδικασία. Κατά τη διάρκεια των πρώτων 10 ετών, ελάχιστο ουρούκουμ παρήχθη στην πραγματικότητα, ενώ αναπτύχθηκαν και εξευγενίστηκαν οι δεξιότητες παραγωγής και επεξεργασίας και εντοπίστηκε ένας τρίτος επεξεργαστής.

• Το αρχικό όραμα βοήθειας προς την κοινότητα Yawanawa να αναπτύξει βιώσιμες επιχειρήσεις δεν έχει υλοποιηθεί - σε μεγάλο βαθμό λόγω της απόστασης της θέσης τους και δύσκολη πρόσβαση σε πιθανές αγορές.

• Η παραγωγή urukum έχει διακοπεί από τη διάσπαση ηγεσίας το 2008. Τα χωριά που επέλεξαν να ακολουθήσουν τον Tashka οργανώθηκαν σε ένα νέο συνεταιρισμό που ονομάζεται Associação Sóciocultural Yawanawa (ASY), ο οποίος έχει εργαστεί για την ανάπτυξη ενός νέου εφοδιασμού urukum για την Aveda. Κατά τη διάρκεια αυτής της περιόδου, η Aveda δεν έλαβε urukum που να συγκομίστηκε από την κοινότητα Yawanawa για χρήση στα προϊόντα της και χρειάστηκε να εξαρτάται από διαφορετικό προμηθευτή.


Παρόλο που αυτή η σχέση είχε προκλήσεις μέσα στον χρόνο, συνεχίζει να αναπτύσσεται και αποτελεί μια θαυμαστή ιστορία ανάμεσα σε μια εταιρεία και μια φυλή αυτόχθονων που συνεργάστηκαν για την προστασία του βιοποικιλόμορφου προγονικού τροπικού δάσους στον Αμαζόνιο.
 

Κοιτάζοντας προς το Μέλλον

Η Aveda συνεχίζει να υποστηρίζει την ανάπτυξη ενός νέου εφοδιασμού urukum από τις κοινότητες που απαρτίζουν το Associação Sóciocultural Yawanawa (ASY), για να αντισταθμίσει στις κοινότητες αυτές τη χρήση των δικαιωμάτων εικόνας στην επικοινωνία της μάρκας και να χρηματοδοτήσει άλλα κοινοτικά έργα. Ταυτόχρονα, η Aveda συνεργάζεται με το σύνολο των μελών της φυλής Yawanawa για να εντοπίσει μελλοντικές ευκαιρίες για αυτούς, ώστε να επιτύχουν πραγματική βιωσιμότητα και οικονομική ανεξαρτησία. Παρόλο που είναι ακόμη νωρίς σαν διαδικασία, διερευνώνται από κοινού οι ευκαιρίες ώστε οι Yawanawa να λάβουν κεφάλαια για «υπηρεσίες οικοσυστήματος» – π.χ. δέσμευση άνθρακα, προστασία λεκάνης απορροής και βιοποικιλότητας. Η Aveda θα συνεχίσει να συνεργάζεται με και να υποστηρίζει όλα τα  μέλη της φυλής Yawanawa για να επιτευχθεί μια μακροπρόθεσμη, επιτυχής έκβαση σε αυτή την πραγματικά αξιοσημείωτη 28-ετή σχέση.

Η 5-ετής σχετική επιβίωση για τις γυναίκες που διαγιγνώσκονται με εντοπισμένο καρκίνο του μαστού (καρκίνος που δεν έχει εξαπλωθεί σε λεμφαδένες ή άλλες τοποθεσίες εκτός του μαστού) είναι 98%; εάν ο καρκίνος έχει εξαπλωθεί σε κοντινούς λεμφαδένες (περιφερειακό στάδιο) ή μακρινούς λεμφαδένες ή όργανα (μακρινό στάδιο), το ποσοστό επιβίωσης μειώνεται σε 84% ή 24%, αντίστοιχα. Πηγή: www.bcrfcure.org/breast-cancer-statistics